Spring til indhold

Victorias Historie

Tønders hyggelige café midt på gågaden

Historie

Victoria slog dørene op for første gang i år 1991 i samme bygning

hvor der før bl.a. var Missionshotel, restaurant, mm.

Missionshotellet, som dengang var en etage mindre, var byens største hotel, og det var samtidig det sted i Tønder, hvor man kunne reklamere med badeværelser med rindende koldt og varmt vand på alle værelser. På trods af mange ombygninger, indeholder huset idag endnu nogle af byens ældst bevarede bygningsdele.

Navnet Victoria opstod da den første ejer af Victoria og idémand Jesper Mathiesen hentede inspiration fra både Tønders gamle bryggeri “Victoria” samt Queen Victoria, der regerede i England i en lang periode i 1800 – tallet.

Victoria var gift med prins Albert, som – selvom hun faktisk elskede ham meget højt – var lidt under tøflen. Men efter mange års ægteskab fik prinsen heldigvis bevist sit værd og blev en meget højt agtet person, og har i dag fået bla. Royal Albert Hall opkaldt efter sig.

Victorias logo stammer fra det gamle bryggeri, og caféen er indrettet, så man næsten kunne tro, at man befandt sig i det forrige århundrede. Kigger man nøje efter, finder man mange sjove og spændende ting rundt omkring, og ser måske endda ens tipoldemor hængende på væggen.

Victoria startede som en lille café i stueplanen samt en bar i kælderen som blev opkaldt efter Albert. Stedets baglokaler er siden gået gennem mange forandringer, som fx squashbaner og billardlokaler for endelig i år 2000 at blive bygget om til en mexicansk restaurant. Kælderen blev forpagtet ud og ændrede navn til “COXX” over “Crazy Daisy” til det nuværende “Queens Pub´N`club”.

Victoria Bryggeriet anno 1888

Da Victoria blev solgt til Lars Svensen i 2002, blev der gjort mange forbedringer og stedet fik bl.a. en flot facade og nye, gæstevenlige toiletter, men beholdt derudover den hyggelige stemning og atmosfære.

Pr. 1. Januar 2005 overtog Trine Beck Johansen stedet og valgte med stor succes, at give restauranten nye farver i stedet det oprindelige mexicanske look. Dette valgte Trine eftersom menukortet ikke længere kun indeholdt mexicanske retter, men spændte vidt fra Mexico over USA, forbi Europa og over til Asien.

Pr. 1. februar 2008 overtog Torben Jessen caféen. Torben har været ansat i køkkenet siden 1998 og har valgt, at fortsætte caféen i samme stil og stadig med et bredt menukort med mad af god kvalitet.